KSV 1 - Lochem 1 (0 - 0)

 Na het succes tegen TVO van de vorige week, vandaag de thuiswedstrijd tegen Sportclub Lochem, van Sportclub Lochem werd vorig seizoen tot tweemaal toe verloren. De wedstrijd van vandaag stond onder leiding van de heer Nijland uit Groenlo.

Na de opening door pupil van de week Ivar Betting ontwikkelde zich een wedstrijd die zeker in het begin door Sportclub Lochem werd gedomineerd. Het beter verzorgde veldspel leidde al in de 8e minuut tot een grote kans die nog maar net door Marnix Hanselman kon worden gekeerd.

Na een kwartiertje en enkele “halve” kansen van Sportclub Lochem kwam KSV er eindelijk een keer gevaarlijk uit via een counter over de rechter kant waarbij een goede voorzet van Erwin van de Wolfshaar door Thijs Wolterink met net te weinig kracht en precisie in de handen van de keeper werd gekopt. Na deze gevaarlijke uitbraak van KSV speelde het spel zich vooral op het middenveld af met veelal balbezit voor Sportclub Lochem maar zonder echte kansen. De toeschouwers moesten tot de 37e minuut wachten tot de volgende kans. De bal komt via een aantal mooie combinaties bij Robert Stevens die aanlegde voor een schot, helaas gaat het schot van Robert Stevens net naast. Enkele minuten later krijgt KSV de eerste hoekschop van de wedstrijd waarbij de lengte van o.a. Teun Lageschaar altijd voor gevaar zorgt, het was ook Teun die de voorzet van Links met zijn hoofd richting doel kan koppen, de bal heeft te weinig snelheid en kracht en kan daarom gemakkelijk worden uitverdedigd. De tweede helft gaat verder waar de eerste helft is geëindigd, veelal en langdurig balbezit voor Sportclub Lochem maar door goed opstellen en stug verdedigen krijgt KSV mede door het aanvallende spel van Sportclub Lochem ruimte om te counteren. In de 72e minuut wordt Arjan van de Wolfshaar tijdens een counter van KSV “professioneel” opgevangen door de laatste man van Sportclub Lochem. Aangezien de weg naar het doel nog lang was resulteerde deze overtreding niet tot een rode kaart, maar een gelekaart. Vanaf de 80e minuut begint Sportclub Lochem aan te dringen wat in de 82e minuut leidt tot een heuse scrimmage waarbij de bal goed uit de doelmond wordt gekeerd door Marnix Hanselman en uiteindelijk door een ferme trap van Davy Boschker definitief uit het doelgebied wordt verwijderd. In de laatste minuut van de officiële speeltijd krijgt eerst Sport Club Lochem door een “kop” kans en bij KSV krijgt invaller Rick Tanck nog een schietkans die in het zijnet verdwijnt.  De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een terechte 0-0 stand, wat de stand niet weergeeft is dat er een zeer attractieve wedstrijd is gespeeld onder mooie weers omstandigheden

Volgende week Dinxperlo – KSV om 14.30 uur.

Geplaatst op 17-09-2012 05:27 door Barry Berendsen in Senioren

Copyright © 2009-2017 KSV Voetbal Website: BeSite B.V. - Grafisch Ontwerp: Remco Wolterink Sitemap - Disclaimer